Over Bedrijvenmeeloopdag.nl

Over ons

BedrijvenMeeloopDag is opgericht door Koen van Steensel. Met zijn diploma Werktuigbouwkunde op zak weet hij precies wat de mogelijkheden zijn voor studenten om zich tijdens hun studie te oriënteren op de arbeidsmarkt. Rondleidingen zijn vaak algemeen en stages zijn meteen voor een langere tijd. Het ontbrak aan een korte, specifieke mogelijkheid om kennis te maken met bedrijven die je zelf kan kiezen en die ook nog eens perfect aansluiten op jouw opleiding. Met inmiddels meer dan 4 jaar werkervaring in een technische én technisch-commerciële functie binnen de VDL Groep weet hij ook het belang van goed technisch personeel en de scholing hiervan. Hiermee is het idee ontstaan om dit gat op te vullen en de huidige studenten deze mogelijkheid te bieden.

Nadat de eerste meeloopdagen zijn georganiseerd hebben we de feedback van zowel de studenten als bedrijven ter harte genomen zodat we onze dienst hebben kunnen verbeteren. Hiermee zijn we tot een "ideale dag" gekomen waarin de mogelijkheden voor de bedrijven om zichzelf te profileren en tegelijkertijd de informatie en oriëntatie van de student zo optimaal mogelijk is. Wil je weten hoe een meeloopdag er ongeveer uit kan zien? Neem dan contact met ons op.

Inmiddels wordt BedrijvenMeeloopDag ondersteund door een aantal studieverenigingen, onderwijsinstellingen en instanties. Er wordt gezocht naar bedrijven om het aanbod uit te breiden zodat alle studenten een meeloopdag kunnen ervaren bij een, voor hen, interessant bedrijf. Op dit moment hebben wij een aanbod voor technische HBO studenten. In de toekomst willen we uitbreiden naar opleidingen buiten de technische sector, daarna ook nog voor het MBO en WO. Aangezien het dan om andere sectoren en niveaus gaat zal de dienst gesplitst en gespecificeerd moeten worden om ook voor deze doelgroep en dag neer te zetten die voor zowel het bedrijf als de student als heel waardevol wordt ervaren.